Канапе „Подвійне задоволення“

Дуже часто ми сприймаємо закуски як належне або й взагалі просто ігноруємо їх. Замість того, щоб приготувати смачну і оригінальну закуску (це зазвичай займає не більше 15 хвилин!) ми ставимо на столи банальні таці із сирною або м’ясною нарізками, проте закуски мають важливу роль на Вашому столі. По-перше, вони служать чудовою причиною для того, щоб почати будь-яку розмову між гостями і заспокоїти бурчання в животі. Закуски повинні бути невеликими, тому що, незважаючи на задоволення смаку, ми не хочемо, щоб вони були настільки ситними, щоб потім ми не мали місця для основної страви і десерту. Закуски повинні бути „кусочком“ і не містити багато інгредієнтів – якщо це канапе, вони мають бути буквально на один укус. Не менш важливим вмінням є правильно поєднувати закуски з напоями. Поговоріть зі своїм знайомим шеф-кухарем або почитайте статті в інтернеті, щоб дізнатися, які у Вас найкращі варіанти. Багато кухарів рекомендують готувати закуски з фруктів або чогось солодкого, щоб розпалити апетит Ваших гостей. Ми ж сьогодні потішимо Вас рецептом оригінальних і ситних канапе з сиром, оливками і огірком! І не забудьте переконатися, що у Вас достатньо бутербродиків на кількість гостей. Повірте, Ви не хочете, щоб Ваші гості ганялися за офіціантами в пошуках невеликих канапе.

канапе рецепт

Інгредієнти для легкої і поживної закуски „Подвійне задоволення“ :

– два шматочки тостерного хліба
– один великий огірок
– 200 гр. твердого сиру
– 100 гр. чорних оливок

інгредієнти для канапе

Час приготування : 10 хвилин
Кількість порцій : чотири канапе

Покрокове приготування :

Крок 1.

Підсмажте два шматочки білого хліба на сковорідці або скористайтеся тостером. Коли хлібчик готовий, поріжте його ще раз – так, щоб вийшли чотири трикутнички.

канапе поживні

Крок 2.

Тоді невеликими кружечками нарізаємо твердий сир. Сир багатий поживними речовинами, тому містить такі мінерали, як кальцій і фосфор, а також вітаміни і білок. Сир забезпечує вас кальцієм. Гауда, моцарела чи фета – хто може сказати ні сиру? Молочний продукт є дуже хорошим джерелом кальцію. Мінерал нам потрібен перш за все для наших кісток і зубів. До речі, найкращим джерелом кальцію є твердий сир, такий як ементаль або пармезан. Іншими хорошими джерелами кальцію є коров’яче молоко, зелені овочі, такі як листя шпинату, брокколі, соєві боби або багата кальцієм мінеральна вода.

канапе легкі

Крок 3.

Огірок наріжте тонкими пластинами завдяки овочерізці.

канапе корисні

Крок 4.

Підготуйте 100 гр. чорних оливок. Вони поживні завдяки багатому вмісту мінералів, таких як натрій, калій, магній, залізо, фосфор та йод. Оливки сприяють надходженню в організм кальцію. Вони є антиоксидантами завдяки своїм вітамінам групи В і провітамінам А і Е і забезпечують амінокислоти та необхідні вітаміни.

підготовка закуски

Крок 5.

Тепер викладіть підсмажений хліб на тарілку, проткніть кожен шматочок шпажкою по центрі і наколіть на неї сирок, огірок і оливки. Смачного!

канапе приготування

Здорові перекуси допомагають контролювати голод і покращують харчування. Найкращі закуски – це ті, у яких мало жиру, цукру та солі. Фрукти та овочі, цільні зерна, знежирені молочні продукти та білок – все це хороший вибір. Важливо не тільки те, що Ви пропонуєте гостям на закуску, але й скільки Ви подаєте і коли. Якщо ми говоримо не про закуски на фуршет чи свято, а про щоденні перекуси, то їх слід давати за регулярним розкладом і невеликими порціями. 

канапе яскраві

Для приготування чудових літніх канапе Вам потрібні наступні продукти :

– декілька шматочків білого хліба (тостерний)
– 150 гр. твердого сиру
– 100 гр. винограду
– 100 гр. шпинату

канапе апетитні

На приготування чотирьох невеликих бутербродиків Вам потрібно не більше 10 хвилин часу.

Приготування крок за кроком :

Крок 1.

Розріжте тостерний хліб на чотири кусочки і кожен з них підсмажте до золотистої скоринки.

канапе покроково

Крок 2.

Ретельно помийте 100 гр. шпинату і підсушіть зелень на рушнику. Шпинат — це низькокалорійний овоч, багатий вітамінами групи В і вітаміном С, а також багатий бета-каротином, який є попередником вітаміну А. Зелені листові овочі також забезпечують організм мінералами калієм, кальцієм, магнієм і залізом.

канапе на святковий стіл

Крок 3.

Помитий виноград поріжте навпіл. Виноград містить ресвератрол і OPC (олігомерні проціанідіни), і саме поєднання обох компонентів робить його таким здоровим. Високий вміст рослинної речовини OPC захищає від інфекційних захворювань і зміцнює імунну систему – і, таким чином, має ще сильнішу дію, ніж вітаміни C і E.

швидкі канапе

Крок 4.

150 гр. твердого сиру ріжемо на маленькі квадратики. Наш організм потребує цинку для наших ферментів та імунної системи, зокрема. Якщо нам не вистачає мікроелемента, дефіцит проявляється, серед іншого, у вищій сприйнятливості до інфекцій, випаданню волосся або поганої шкіри. Найкращі постачальники цинку тваринного походження – сюди також входять певні види сиру, такі як едам (4,6 міліграма на 100 грамів) або гауда (3,8 міліграма на 100 грамів).

канапе прості

Крок 5.

А далі усе просто – на шматочки хліба викладаємо шпинат, додаємо сир з виноградом і прикрашаємо усе кунжутом. Смачного Вам!

канапе приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert