Канапе „Завжди напоготові“

Як би Ви недооцінювали свої кулінарні вміння, проте варто завжди пам’ятати одне: гості можуть прийти в будь-який момент і потрібно бути готовим навіть до такого повороту подій! Саме тому принято вважати, що закуски для таких випадків ідеально рятують ситуацію, адже Ви маєте можливість досить швидко та з легкістю приготувати все і подати до столу, щоб гості насолоджувались Вашим шедевром! Окрім цього, якщо приготувати наші оригінальні та апетитні канапе під назвою „Завжди напоготові“, Ви зможете вразити не тільки відмінним смаком, але й абсолютно ефектним виглядом! Уважно слідкуйте за рецептом та обов’язково запишіть собі 2 види цих чудових канапе собі у кулінарну книгу!

ВАРІАНТ 1.

канапе рецепт

Приступимо до першого варіанту! Для його приготування Вам будуть потрібні такі інгредієнти:

– шматки копченого лосося ( приблизно 60 грамів)

– французький багет ( 4 шматки)

– огірок великого розміру

– оливкова олія ( 2 столових ложки)

–  гірчиця ( орієнтовно 1 чайна ложка)

канапе інгредієнти

На приготування цього ситного та поживного канапе Вам знадобиться всього 10 хвилин!

Перейдемо ближче до самих дій!

Крок 1.

Підготуйте хліб. Для цього Вам потрібно вибрати свіжий та хрусткий французький багет та помістити його на дошку для нарізання. Далі його потрібно порізати на шматки товщиною  в 3-4 сантиметри.

ситне канапе

Не радимо Вам заміняти такий багет на звичайний хліб, адже враження від смаку буде зовсім не таке! Тепер розігрійте сковороду та поставте на неї шматки хліба. Їх потрібно смажити орієнтовно 2 хвилини з однієї сторони на середньому вогні. В результаті у Вас мають вийти добряче підсмажені, із темною скоринкою сухарі.

яскраве канапе

Крок 2.

Тепер перейдіть до риби. Ви можете придбати одразу готовий варіант порізаного лосося, адже риба буде нарізана тонкими слайсами, які просто потрібно буде порізати дрібніше. Не проблема, якщо ви придбали великий шматок, його також досить легко порізати на рівні шматки, головне використати добре підгострений ніж! У копченому лососі містяться різноманітні вітаміни (Е, В12, D), білки, тваринні жири та холестерин. 

поживне канапе

Крок 3.

На черзі огірок. Овоч потрібно добре помити у воді, висушити та відрізати хвостик. Далі візьміть спеціальну терку та натріть на най огірок дуже тонкими слайсами. Повторити таке за допомогою ножа не вийде, хіба що використати спеціальний, який підходить для чистки овочів.

смачне канапе

Крок 4.

От і все, декілька хвилин і ми практично завершуємо! Для цього розмістіть шматки підсмаженого хліба на тарілці, далі змастіть його тонким шаром гірчиці. Після цього, акуратно проткніть шматки лосося зубочисткою, а за лососем одразу й слайс огірка, який загорнутий навпіл. Далі проткніть зубочистку з начинкою у хрусткий хліб. Посипте готові канапе різноманітними спеціями та насолоджуйтесь смаком! Смачного!

канапе приготування

ВАРІАНТ 2.

Супер, тепер можна перейти й до другого, не менш яскравого варіанту закуски, який відрізняється від першого більш насиченим та пікантним смаком інгредієнтів!

канапе рецепт

Для цього Вам потрібно підготувати таку кількість інгредієнтів:

– хліб для тостів ( 2 шматки)

– маринований оселедець ( приблизно 4-5 шматків)

– листя шпинату ( близько 50 грамів)

– огірок квашений середнього розміру

– майонез ( орієнтовно 2 столові ложки)

канапе інгредієнти

Процес приготування триватиме не більше 10-ти хвилин!

Крок 1.

Пропонуємо розпочати з підготовки хліба для тостів. Не рекомендуємо Вам заміняти такий вид хліба на інший, адже саме хліб для тостів має більш ніжну текстуру та краще підходить до канапе! Розріжте шматки хліба по діагоналі, щоб утворились наче трикутники. Далі розігрійте сковороду та підсмажте у ній ці шматочки до рум’яної скоринки.  Вогонь при цьому повинен бути не менше середнього, а смаження з однієї сторони не повинно бути довшим, аніж 1 хвилина.

смачне канапе

Крок 2.

Далі візьміть листя шпинату та дуже добре промийте його. Найкращим способом зробити це, буде саме замочування у мисці з водою на декілька хвилин. Таким чином, весь дрібний бруд легше відмиється і Ви зможете насолоджуватись цією зеленню! Листочки потрібно подрібнити руками.

оригінальне канапе

Крок 3.

Тепер візьміться за квашений огірок. Просто розріжте його на доволі тонкі та подовгасті шматки. Перевагою буде використання домашнього варіанту, адже такі квашені огірочки неймовірно хрусткі, свіжі та з більш насиченим смаком!

ароматне канапе
Крок 4.

Залишився оселедець. Просто придбайте замариноване філе оселедця та самостійно поріжте його на дрібніші шматки. Оселедець в даному випадку ідеально поєднюватиметься з пікантним квашеним огірочком, тому разом вони викликатимуть справжній бум смакових рецепторів!

пікантне канапе

Крок 5.

Відділіть 2 столові ложки майонезу у окрему маленьку посудину.

смачне канапе

Тепер час оформляти канапе! Для цього розкладіть на тарілці шматки підсмажених тостів, змастіть їх доволі тонким шаром майонезу. Далі підготуйте шпажки або ж зубочистки та дотримуйтесь такої послідовності дій: спочатку проткніть гострий кінець зубочистки в листочки шпинату, далі слайс огірка, а за ним шматок оселедця. Додатково прикрасьте канапе насінням білого та чорного кунжуту. Тепер можете сміло куштувати це оригінальне, пікантне та ароматне канапе канапе. Смакуйте на здоров’я!

канапе приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert